Det började dagen innan med en kanon fin solnedgång, 13 januari 2022. Men det var lugnet innan stormen kom…

Kvällen 13 januari 2022, vackert eller hur?

När jag kom hem från jobbet tidigt på morgonen fredagen den 14e, upptäckte jag att hela antennpaketet snurrande fritt i den kraftiga vinden. Under natten hade det varit upp till 30-33 m/s stormvindar. Och det påverkade tydligen även mina antenner 🙂

Sätter fast lösa rotor bultar

Söndagsmorgon var det dags att klättra upp i masten och kolla vad felet var. Bra väder nu, nästan ingen vind och soligt med några plusgrader. Jag hade redan upptäckt att jag kunde snurra rotor motorn och även indikatorn på kontrollboxen fungerade. Uppe i masttoppen såg jag ganska omgående att nästan alla bultar som håller fast antennmast röret var lösa, kunde vrida dom för hand.

Undrar om det ’bara’ har varit stormen som har orsakat detta, eller glömde jag att sätta fast bultarna ordentligt innan topp delen kom på plats? Än så länge sitter rotor och  topp lagret fast med riktning mot norr. Går inte att vrida det hela just nu.

Nästa jobb blir att justera rotor och antennmast röret igen. Blir kanske en lite modifiering med en genomgående bult istället av bultar som klämmer fast antennmast röret.

Jag hör av mig när jag har kommit så långt!

 

 

 

 

Related Posts

error: Content is protected !!